Kedves Barátaim, ismerőseim, régi és leendő Utastársaim!
30 év alatt sok mindent átéltünk az utazások során, a legérdekesebb történeteket szeretném Veletek megosztani. Ba-t választottam a naplómba jelképként, a lélekmadarat. Mostantól minden pénteken jelentkezik majd Ba egy újabb történettel.

56. rész - A legszebb nő...az férfi

Aktuality
56. rész - A legszebb nő...az férfi

56. rész - A legszebb nő...az férfi

2016-10-21

 

Idegenvezető kolléganőmmel, Ildivel együtt vezettünk két nagy létszámú csoportot  Egyiptomban és ő magával hozta a barátját is. Imi nagyon szép fiú volt, magas, csinos, baba arcú és hátközépig érő, dús szőke hajkoronát viselt, melyet mindig kibontva hordott, hogy a jó sivatagi szél lengesse-lobogtassa. Amerre jártunk, mindenki Imit nézte, hiába voltak a csoportunkban szebbnél-szebb hölgyek, labdába sem rúghattak mellette. Férfiak és nők, gyerekek és öregek megbabonázva bámulták Imit, az ő szőke sörényével, és fotók garmadáját készítették róla, mintha legalábbis a yorki herceg volna. A Khan El Khalili Nagybazár forgatagában járkáltunk és nézelődtünk, aztán az 1000 éves Al Azhar mecset látogatására indultunk. Az egyetlen mecset volt ez, ahol a nőknek kendővel kellett letakarniuk a hajukat, mielőtt bementünk volna. Csoportom tagjai szófogadóan „kendőzték” magukat, húzták le a cipőjüket és vonultunk befelé. Azaz vonultunk volna, mert a sort megállította a mecsetben dolgozó egyik őr és figyelmeztetett a szabályra. Szavait nekem intézte, hogy azonnal intézkedjek az ügyben, mert valami renitens személy fittyet hány a rendelkezésre.                                                                                                                                  

– A mecsetbe nők csak kendőben jöhetnek be. – mondta felemelt hangon.                                                                         

– Persze – válaszoltam – mindannyian kendőt tettek a fejükre.                                                                                                                         

– Igazán… akkor az a nő miért nem takarja be a haját? – förmedt rám és ujjával a renitens hölgy felé bökött. Követtem az irányt és nem láttam senkit, akinek ne volna kendő a fején.                                                               

– Minden nőn kendő van – válaszoltam és vállat vontam. Csakhogy ő nem engedett a regulából.                                      

– Ott van ni… - kiáltotta – álljon csak meg…! Az a hosszú, sárga hajú asszony. Azonnal állj!                                                       

Ebben a pillanatban már én is megláttam a „hosszú, sárga hajú asszonyt”, akin tényleg nem volt kendő és Imi volt az. Felnevettem, s amikor a mellettem állóknak elmondtam, mindenki vihogni kezdett. Az illető nem értette a dolgot, de Imi mellé állt és roppant marcona pofát vágott.                                                                

– Ez egy férfi… - kezdtem magyarázni az őrnek. – Itt van a menyasszonya is – mutattam Ildire.                                               

Az őr többször is végigmérte Imit, aztán egyre gyorsuló tempóban csóválni kezdte a fejét.                                                     

– Na, ne vicceljen velem az úr. Csak tán meg tudok különböztetni egy nőt egy férfitól. Ez itt egy nő.  Azzal odahívta még két kollégáját, akik szintén megállapították Imiről, hogy kétséget kizáróan nő. Mivel a sor állt és egyre jobban fogyott a türelmem, s az Imre név nem mondott nekik semmit, döntő lépésre szántam el magam. Most pedig be kell bizonyítanunk, hogy ez a „nő”……ez férfi.                                                                   

– Gyerünk a mosdóba – intettem a három elképedt egyénnek és a nem kevésbé elszontyolodott Iminek – indulás, most be fogjuk bizonyítani, hogy férfi, a saját szemükkel fogják látni, ha letolja a …És, ahogy számítottam az őrök ebben a pillanatban el is szégyellték magukat. Csak nem fogják a más micsodáját nézegetni….ha már meg fogja mutatni, akkor biztos, hogy az van neki. Ha pedig  az van neki, akkor tényleg férfi.                                                                                                                  

– Jól van uram, elhisszük, na, elhisszük…………menjenek.                                                                                                                                        

Körutazásunk további részén még elszenvedtünk pár fetrengve röhögő alkalmat, amikor Imit egyre hevesebb udvarlásban részesítették különböző férfiak. Ildi alig tudta kimenteni barátját  a hímneműek karmaiból. Gondoltam csináltatunk neki egy pólót „Férfi vagyok” felirattal, de ez csak olaj lett volna a tűzre, ezért letettünk róla. Amikor hazautazott, nagy kő esett le a szívemről, mert jobban kellett rá vigyázni, mint egy egész csoportra.

Aztán az egyik szálloda igazgató megállított:                                              

- Hol van az a gyönyörű, szőke nő, hazautazott? A legszebb nő volt a csoportodban. Most erre mit mondjak?