Kedves Barátaim, ismerőseim, régi és leendő Utastársaim!
30 év alatt sok mindent átéltünk az utazások során, a legérdekesebb történeteket szeretném Veletek megosztani. Ba-t választottam a naplómba jelképként, a lélekmadarat. Mostantól minden pénteken jelentkezik majd Ba egy újabb történettel.

5. rész - Stolicnaja Pucérovna

Aktuality
5. rész - Stolicnaja Pucérovna

5. rész - Stolicnaja Pucérovna

2015-10-29

 

 

Sokan ismeritek a Delta Pyramids Hotelt, amely a gízai Piramisokhoz közel fekszik. Szobáiban csodák történnek. Ezek a csodálatos dolgok mindig reggel történnek, amikor a gyanútlan vendégek félre húzzák ablakaikon a függönyöket és meglátják a Piramisokat, olyan közel, hogy szinte meg lehetne érinteni őket. Mindenkinek feledhetetlen látványban van része, olyan meseszép a panoráma.

Ebben a szállodában játszódik következő történetem. Nem az én csoportomról lesz szó, hanem kedves barátom és kollégám, Imad, aki orosz csoportot vezetett abban az időben, amikor én a magyar csoporttal laktam ott. A szálloda tíz emeletes, amikor belépünk, kicsit jobbra a recepció, balra az étterem található, szemben pár lépcsőfok után a liftet találjuk és lifttel szemben szőnyegekkel takart lépcső vezet az emeletre. Ezen a bizonyos napon az én utasaim már megvacsoráztak és felmentek, én pedig a recepciónál beszélgettem Imad-dal és a szálloda igazgatójával Sameh-hel. Imad háttal állt a liftnek, én szemben. A lift megérkezett és egy nő szállt ki belőle. Azt, hogy nő, azonnal meg lehetett állapítani, ugyanis teljesen meztelen volt. Hosszú szőke haj, szép arc, csinos test, huszonéves korú. Loppal közelített Imad felé. Én felkiáltottam: -Vigyázz Imad! Egy pucér nő áll a hátad mögött! Mind a hárman nevetni kezdtünk. Aztán a nő hátulról átkarolta őt és gyors orosz nyelven hadarni kezdett. „Valahonnan” erős vodkaszag terjengett.  Imad ijedten lerázta a karját, megfordult, majd métereket ugrott hátrafelé. Ehhez tudni kell, hogy Imad nem kistermetű férfi, sőt azt is mondhatnám, hogy elég testes medve. Rémülten hátrált, a nevetés ráfagyott a képére. Majd az étterem felé rohant és az első asztalról lekapta az asztalterítőt. Ezt visszafelé futás közben gyorsan a nőre terítette és kiáltott a biztonsági őrnek. Ketten fogták a nőt és a lift felé kísérték, hogy felvigyék a szobájába. Közben szólt nekünk, hogy azonnal hívjuk az orvost.

Sameh telefonált, részletesen elmondta mi történt, az orvos pedig rekord gyorsasággal megérkezett. Sietősen felment a szobába, majd fél óra múltán Imad-dal együtt jöttek le. Az orvos nagy kézmozdulatokkal magyarázott. – Nahát! Olyan injekciót adtam neki, hogy garantáltan 24 óráig aludni fog. Ez fix. Ezek után körülbelül 10 percig hittünk is neki. Aztán a pucér hölgyike újfent kiszállt a liftből és….  egyáltalán nem látszott rajta, hogy az  elmúlt percekben nyugtató injekciót kapott, sőt, azonnal az orvosra ugrott és ütni kezdte. Az orvos elrohant, a nő utána és közben jó nagyokat oda-oda sózott neki, amikor elérte.


Ez a kergetőzés a recepciótól indult, aztán a doktor rémülten az étterembe is berohant, a nő utána. Az étteremben vacsorázó vendégek dermedten ültek, mint akiket odaszögeztek a székeikhez.  Most nyerte vissza a lélekjelenlétét Imad és utána vetette magát, aztán az igazgató, utána a biztonsági őr, majd az ajtóban álló rendőr és végül az éttermi pincérek is csatlakoztak a hajkurászáshoz. Én a recepciónál álltam és nem bírtam megállni nevetés nélkül, filmbe illő jelenet volt. Az elegáns, öltönyös orvos, pár perc múlva már csak ingben-nadrágban, táska nélkül, mert azt is eldobta. Aztán a meztelen nő, mintha ördög szállta volna meg, nem bírták megfékezni. Végül vagy öt férfi tudta lefogni, újabb asztalterítő esett áldozatul, betekerték, felcipelték. A doktor úr negyed óra múlva kipirult képpel jött le és közölte: - Egy medvének is sok volna az a mennyiség, amit most beadtam neki. Ennyi nyugtatótól biztos, hogy két napig mozdulatlan lesz. Adok egy igazolást, hogy holnap a hazautazásnál a reptéren be tudjátok mutatni, mert aludni fog. Akkor írom a számlát is! Ráhajolt a pultra és írogatni kezdett. Most Imad szólt oda halkan: - Vigyázz doki! Itt a csaj! Az orvos elnézően nevetett, vicceljetek csak, gondolta magában. A következő pillanatban hátranézett és…………….. felkapta a táskáját a pultról, mint a szélvész kirohant a bejárati ajtón, még annyit sem mondott vaskalap és nem is láttuk többet. A lifttel szemben, a szőnyeggel bevont lépcsőn halkan közeledett a pucér nő, már nem olyan gyorsasággal, mint korábban, de jött, megállíthatatlanul imbolyogva, mint egy kísértet. Imad a biztonsági őrrel azonnal megragadta, már nem keresgéltek terítőt, csak fogták és a lifthez vitték. Még hallottam, amikor Imad kötelet kért.

Mielőtt bárki rosszra gondolna, elmondom, mert Imad másnap elmesélte nekem, hogy egész éjjel az ágyhoz kötve kellett tartani a nőt, ő mellette ült és vigyázott rá. Mivel egy nagyon gazdag ember lányáról volt szó, a nagykövetségen keresztül kapcsolatba léptek az apjával, aki azonnal magán repülőgépet küldött érte és hazaszállították.

Végszó: Ki a Stolicnaja vodkát issza, megkötözve viszik vissza.