Kedves Barátaim, ismerőseim, régi és leendő Utastársaim!
30 év alatt sok mindent átéltünk az utazások során, a legérdekesebb történeteket szeretném Veletek megosztani. Ba-t választottam a naplómba jelképként, a lélekmadarat. Mostantól minden pénteken jelentkezik majd Ba egy újabb történettel.

Kairó gazdagon - történelmi séták az Ókortól napjainkig

Kairó gazdagon - történelmi séták az Ókortól napjainkig, Egyiptom, 2018-03-06, Félpanzió

Kairó gazdagon - történelmi séták az Ókortól napjainkig starstarstarstar

Kairó gazdagon - történelmi séták az Ókortól napjainkig
Időpont:
2018-03-06 – 2018-03-13
Időpont változtatás
Időtartam:8 nap / éj
Közlekedés:repülő (Budapest)
Ellátás:Félpanzió
Utazás száma:54437777
139 000 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Leírás
Induljunk együtt egy történelmi sétára Kairóban! Fedezze fel velünk ezt a nyüzsgő nagyvárost. .
Ellátás
Félpanzió
Közlekedés
EgyptAir menetrendszerinti járataival közvetlen Budapest - Kairó útvonalon.
Belföldön légkondícionált autóbusszal.
Program
1. nap
Kora délután elutazás Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről az Egypt Air menetrendszerinti járatával közvetlenül Kairóba. Érkezés után transzfer légkondícionált autóbusszal a szállodába, szobák elfoglalása után vacsora.

2. nap - Dahsur * Szakkara
Reggeli után megkezdjük időutazásunkat Egyiptom történelmében. Utunk először a dahsúri piramisokhoz vezet. A dahsúri piramismező időben első építménye, a különleges, egyedi formájú tört falú piramis megtekintése után egy másik, Sznofru, a IV. dinasztia első uralkodója által építtetett piramishoz érkezünk. Ezt, a Vörös Piramist, - az első teljesen gúla alakú piramist - belülről is felfedezzük.
Ezután Szakkarába haladunk tovább. Dzsószer fáraó lépcsős piramisa 1979 óta az UNESCO világörökség része, a szakkarai terület máig leglátványosabb monumentális alkotása, Egyiptom első piramisa. Imhotep múzeuma következik, aki Dzsószer fáraó főépítésze, a világ első ismert tudósa, mérnöke és az orvostudomány atyja volt, később istenként tisztelték.
Az előkelők sírjai közül, Ptahhotep masztabáját nézzük meg, majd Titi fáraó piramisa következik.
A kirándulásunk zárásaként egy Szőnyegiskolába térünk be, ahol a kézműves, csodás szőnyegek elkészítésébe pillanthatunk be.
Visszaérkezés után vacsora a szállodában.

3. nap - Gíza
Reggeli után a Gízai Piramisokhoz indulunk. Az ókori világ 7 csodája közül, az egyetlen, máig megmaradt csoda, a Kheopsz fáraó által építtetett gízai nagy piramis. Külön belépőjeggyel belülről is látogatható, úgy mint, Khephrén vagy Mükerinosz piramisa is. Megtekintjük Hothepheresz egyiptomi királyné piramisát is. Ő volt Sznofru fáraó egyik felesége, Kheopsz fáraó édesanyja. A piramisok közeli felfedezése után, megtekintjük a csodálatos panorámát, ahol egyszerre ráláthatunk a gízai piramisokra.
Választható programként meg lehet tekinteni Kheopsz fáraó többezer éves napbárkáját.
Egy rövid út után végigsétálunk a Völgytemplomban, majd megérkünk a Nagy Szfinxhez.
A gízai piramisterület bejárása után napunkat egy papiruszüzemben folytatjuk, ahol bemutatják nekünk a papirusz növény útját az aratástól egészen a csodás festményekig. Majd beleszippanthatunk az igazi egyiptomi parfümesszenciákba, Istennők és Fáraók illatkollekcióiba és természetesen vásárlási lehetőségünk is van. Ezek után Kairó legősibb városrészébe, a Kopt-negyedbe indulunk. Mintha egy másik világba csöppennénk, a város egy teljesen más arcát mutatja. Az ókeresztény emlékművek egyik legszebbje a Függőtemplom. Ennek megtekintése után következik a Szent György templom, görög temető, Szűz Mária kápolnája, Abu Serge templom és a Szent Család Barlangja, Szent Barbara templom, Ben Ezra zsinagóga.
Továbbutazás busszal a híres tört hegy felé, Szent Simon kolostorához, a többezer fős befogadóképességű sziklába faragott építményhez.
Visszaérkezés után vacsora a szállodában.

4. nap - Régészeti Múzeum
Reggeli után az Egyiptomi Régészeti Múzeumba látogatunk, ahol összefoglaljuk az eddig látottakat. Az ókori világ kincseitől kezdve eljutunk egészen a római és görök kori emlékekig. A múzeum bejárása után elfogyaszthatunk egy igazi egyiptomi kávét vagy teát a híres Tahrír téren, majd egy vásárlási lehetőség adott a kíváló textil és bőr termékeket árusító üzletekben.
Visszaérkezés után vacsora a szállodában.

5. nap - Fakultatív kiránduiás Alexandria
Reggeli után fakultatív programlehetőség Alexandriába, a Földközi-tenger partjára. Érkezés után városnézés (Alexandriai Nagykönyvtár kívülről, Qait Bay Erőd, Abu El Abbasz Nagymecset, Montazah királyi palota kertjei). Ebéd, majd visszaindulás Kairóba.
Vacsora a szállodában.
Program ára 100 USD/fő.

6. nap - Iszlám építészet
Reggeli után a kairói iszlám építészet örökségeit fedezzük fel. A Szaladin-Citadella területére megyünk, az egyik legnépszerűbb látnivalóhoz. Három mecset található itt, köztük a lenyűgöző Mohamed Ali mecset. Megtekintjük az uralkodó család mauzóleumát is, valamint a látnivalók óriási kínálatából kiemelve: Rendőrségi és Tűzoltósági Múzeum. Tovább indulva elérkezünk a Herz Miksa által épített Al-Rifai mecsethez, melyet megtekintünk belülről is. Itt található Iszmail basa egyiptomi uralkodó és családjának mauzóleuma, egészen az utolsó egyiptomi királyok és Mohamed Reda Bahlawi iráni sah sírjáig. Hassan Szultán mecsetet megtekintjük kívülről.. Megtekintjük a gyönyörű Al Azhar mecsetet. A különlegessége, hogy több minarete van a különböző korokhoz kapcsolódóan. Sok híres történész és nyelvész tanult itt az egyetemen.
A mai napunkat a Khan El Khalili nagybazár páratlan forgatagában zárjuk, megpihenhetünk egy hangulatos kávézóban, vagy vásárolhatunk a szebbnél szebb ajándéktárgyakból, ékszerekből, kézműves termékekből.
Visszaérkezés után vacsora a szállodában.

7. nap
Szabadnap
Reggeli után lehetőség van pihenni a szálloda kertjében, fürdőzni a medencében.

vagy

Fakultatív program
Reggeli után utazás légkondícionált autóbusszal Fajjum oázisba. Itt található Egyiptom legnagyobb kiterjedésű sós vízű tava, a Qaroun-tó, amely óriási madárrezervátummal rendelkezik. Megpihenünk, majd egy kávé vagy tea elfogyasztása után továbbindulunk a József tavakhoz. Ezután megérkezünk a meseszerű Wadi El Rayan vízeséshez, a sivatag közepén. Ezen a napon ebédet is biztosítunk.
Visszaérkezés után vacsora a szállodában.

8. nap
Reggeli után transzfer a kairói repülőtérre, hazautazás az Egypt Air nemzetközi menetrend szerinti járatával. Érkezés Budapest Liszt Ferenc repülőtérre a délutáni órákban.
Az ár tartalmazza:

• Repülőjegyek
• Transzferek légkondícionált autóbusszal
• Szállás a megadott kategóriájú szállodában
• Program szerinti ellátás
• Programok
• Magyar nyelvű idegenvezetés
• Belépőjegyek (kivéve a Piramisok belső megtekintése, Napbárka)

Az ár nem tartalmazza:
• repülőtéri illeték: 79 000 Ft/fő
• Útlemondási biztosítás (1,5%)
• BBP biztosítás
• Fakultatív program (80 USD/fő, ebéddel)
• Kötelező jellegű borravaló (5 USD/fő/nap)
• Vízum (30 USD/fő)
• egyágyas felár: 49 000 Ft
Kedvezmények
Törzsutas kedvezmény: - 5 % a részvételi díjból.

Választott utazás: Kairó gazdagon - történelmi séták az Ókortól napjainkig | Egyiptom | repülő | Időpont: 2018-03-06 – 2018-03-13 | Félpanzió | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A szállás megjelenítése a térképen csak informatív jellegű, nem garantált a pontossága.

UI